Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2012. szeptember 27., csütörtök

„Tíz év múlva nem lesz Izrael”


Az inkriminált mondatot nem Mahmud Ahmadinedzsád, nem is más Mohamed nevű igazhívő, még csak nem is valamely új- vagy ó-náci nyilatkozta, hanem egy köztiszteletben álló amerikai polgár.

Nem is akármilyen polgár: az Egyesült Államok egykori nemzetvédelmi főtanácsadója és külügyminisztere, aki ráadásul még zsidó is, vagy legalábbis zsidó származású.

Henry Kissingernek tulajdonítja a mondatot a New York Post, amely lapot általában jól értesültnek és megbízhatónak tartanak.

A lap munkatársa, Cindy Adams maga is hallotta valakitől a kilencvenedik évét taposó egykori államtitkár megnyilatkozását (eredetiben): ”In 10 years, there will be no more Israel.” Vagyis: Tíz éven belül nem lesz Izrael. Mondatát a nagyobb nyomaték kedvéért megismételte.

Mi nem tesszük. Elég volt ennyi. Persze, hogy furdalja az olvasó oldalát, vajon honnan a prófécia, ha valóban ezt mondta. És, hogy a kilencven éves ember lelkének melyik bugyrából buggyant elő a baljóslat, és miért érezte szükségét ezt közölni a nagyvilággal?

Egy szakavatott lélekbúvár bizonyára frappáns választ tudna adni, de az újságírót ennél is jobban érdekli, hogy Cindy Adams asszony (81), a lap veterán pletykarovat-vezetője – egyébként humorista özvegye – valamint a lap főszerkesztője miért éppen a zsidó újév, Ros Hásáná napját látta megfelelőnek, hogy ezt a néhány soros „hírt” közölje?

It was a bad joke, Ms Adams… Viccnek is rossz.

7 megjegyzés:

  1. Azért ez a Kissinger tud ám valamit....
    Ő igen sok oldalról jutott információkhoz és valószínűleg most is hozzájut olyanokhoz amikhez csak kevesen....
    Jó volna ismerni, a kemény mondat milyen szövegkörnyezetben hangzott el !

    VálaszTörlés
  2. Sajnos szabadkőműves körökből kapott információkat oszthatott meg, mint már pár éve is nyilatkozott hamarosan megtörténő kiprovokált eseményekről. A szabadkőműves körökben már az 1767-es év körül 3 világháborút előrejeleztek, amiből a harmadikat az arabok és Izrael között fognak megvívni állítólag:
    http://churchofgod.hu/content.php?act=2012_apokalipszis
    "Albert Pike 1859-1871 között dolgozta ki és prófétálta meg a jövőben kirobbantandó forradalmak, és három nagy világháború katonai menetrendjét. Ez nyílt színvallás egy háttérhatalmi összeesküvésről, ahol a tervezett háborúk megvalósításával kívánták elérni azt, hogy kezükbe vegyék a világ egy központból történő teljes irányítását. A próféciaként is hitelesnek mondható stratégiát a Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Rite of Scottish Freemasonry című munkájában vetette papírra, s ez az alábbi főbb célkitűzéseket foglalta magába:...
    I. Lépés: Az Első Világháború
    ...
    II. Lépés: A Második Világháború
    ...
    III. Lépés: A Harmadik Világháború. Az Albert Pike által hirdetett program szerint a harmadik világháborúra azért kerülne sor, hogy kiszélesítse, majd megoldja a politikai cionizmus és az iszlám világ közötti konfliktust. A két oldal kölcsönösen kimerítené egymást, és ez előkészítené a háttérerők illuminátus világközpontjának az átfogó és teljes hatalomátvételét.
    ......."
    Ez is érdekes, máshol többet is olvasni lehet róla:
    http://churchofgod.hu/content.php?act=manifesto

    VálaszTörlés
  3. Kedves Kommentelők!

    A hozzászólásokat olvasva kissé elcsodálkoztam, hogy milyen hideg fejjel és szenvetelenül lehet kezelni ezt a "hírt":
    1. Kissinger véleménye csak egy vélemény a sokból. Lehet, hogy hallott valakitől valamikor valamit; lehet, hogy ez a privát véleménye a jelenlegi Iráni helyzet egyenes folyamányaként.

    2. Vajon mit mondott még Kissinger? Gondolom, ezt a mondatot egy hosszabb párbeszéd keretein belül mondta, tehát volt még folytatás......meg előzmény is.

    3. Mire alapozza a véleményét? Izrael 1948 óta sikeresen védte meg magát és határait a teljes pusztulástól. Persze ez nem feltétlen szempont a hidrogénbombák és drónok korában, de mindenestre figyelemreméltó.

    4. Nem feltétlenül kell szabadkőműves összeesküvés elméletet sejteni a háttérben. Elég érdekes lenne, ha 1767 óta a szabadkőműves jóslatok miatt, mintegy előre elrendelésként, történnének a világrengető események. Ha pedig az ún. "Illuminátus világközpont" kialakulna, teljes hatalomátvétellel, az szimpla diktatúra lenne. Holott, legjobb tudomásom szerint, a szabadkőművesség pont nem a diktatúrák kiszolgálója.

    4. Szívesen meghallgattam volna Golda Meir válaszát, ha esetleg a mondat az ő füle hallatára hangzott volna el,. :) Vajon milyen frappáns választ adott volna? Esetleg rámutatott volna arra, hogy Izrael bukásával az USA us erőteljesen háttérbe szorulna a közel-keleti pozicióját tekintve éppen úgy, ahogyan a világban elfoglalt helyét is csorba érné. Azt hiszem, az USA ezt nem engedné.

    5. Ha az Országot végveszély fenyegetné, a titkosszolgálatok már régen akcióba léptek volna... Vagy már léptek is...............???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik országot? Ahol magyarul írsz és beszélsz, vagy azt ahová tartozol? Válassz!

      Törlés
  4. Egyet értek az előttem szólóval.
    De volna egy kérdésem: kik is azok a szabadkőművesek? Vagy az Illuminátusok?
    Általában csak úgy, bele a levegőbe vagdalkozni, beszélni? Előbb talán olvasni és okosodni kellene.
    Tisztelettel
    egy nem szabadkőműves, nem illuminátus olvasó

    VálaszTörlés
  5. Vallási, bibliai megközelítésben Izrael próféciák és ígéretek részese, de a messiási béke birodalom felállása előtt nagyon komoly háborúk várhatók, góg, magóg, a perzsák, líbiaiak, etiópok, stb. szövetséges csoportok részvételével, a politikai helyzetet folyamatosan figyelve semmi jóra nem lehet hosszabb távon számítani szerintem. A titkos társaságok jelenlétéről, szerepéről kevés információ áll rendelkezésre a legtöbb embernek, de akkor nem is lennének titkosak gondolom, ha tisztességes szándékuk lenne. Elég sok információ van az Interneten is, azokból kell kiszűrni azt, ami hiteles lehet. Egy átmenetileg elnyomó-üldöző antikrisztusi diktátor hatalom vizionálható a próféciák alapján is, szerintem nincs ellentmondásban egyik sem a másikkal, ugyanakkor a Messiás megjelenését és a békét, a megújulást várja a vallásos ember hosszú távon, a jó győzelmét a gonosz felett, és ahogy az igaz Noé megmenekült, lesznek, akik hasonlóan most is megmenekülnek majd-mondhatja az, aki a vallási megközelítésben a reményégét megfogalmazza.

    VálaszTörlés
  6. 7. És megállapítom az én szövetségemet én közöttem és te közötted, és te utánad a te magod között annak nemzedékei szerint örök szövetségűl, hogy legyek tenéked Istened, és a te magodnak te utánad.
    8. És adom tenéked és a te magodnak te utánnad a te bujdosásod földét, Kanaánnak egész földét, örök birtokul; és Istenök lészek nékik.
    1Móz 17,7-8

    Az Örökkévaló Szavának inkább hiszek...

    VálaszTörlés