Ég a gyertya, ég... Hanuka 5782-2021: a nyolcadik, az idei utolsó gyertyagyújtás.

2014. július 13., vasárnap

Folytatódik a rakétaháború – kérdéses a szárazföldi benyomulás ♦ A Légierő "rohamtempóban", egy napon belül két új Vaskupola-üteget helyezett hadrendbe

Vasárnap folytatódik az izraeli városok rakétázása a Gázai-övezet területéről. A "Vaskupola" rakétaelhárító rendszer mindeddig megsemmisítette valamennyit.

Askelonban egy 16 éves fiatalembert súlyosan megsebesített egy, a házak közé eső rakéta-szilánk.

A Légierő az eddiginél nagyobb intenzitással folytatja a terrorszervezetek létesítményeinek a támadását. Vasárnap reggel az Izraeli Hadsereg szóvivője jelentette: a "Sájetet 13" tengerészeti kommandó a Gázai-övezet északi részében megtámadott egy Hamasz-támaszpontot, ahonnan nagy hatótávolságú rakétákat lőttek ki. A tenger felől közelítő kommandósokat tűz fogadta. Négy katona könnyebben megsebesült. A rakétaüteget a Légierő beavatkozásával megsemmisítették.

Az Izraeli Légierő vasárnap déli 12 óráig adott haladékot a Gázai-övezet Izraellel határos, északi régiójában lévő Beit-Lahia település lakóinak házaik elhagyására, mert Izrael koncentrált támadást fog intézni a helyszínen lévő ellenséges katonai létesítmények ellen. Négyezren elhagyták a területet, annak ellenére, hogy a Hamasz felszólította a lakosságot, hogy ne tegyenek eleget az izraeli figyelmeztetésnek.

Az izraeli közvélemény zöme úgy vélte, hogy fenti felszólítás a szárazföldi akció kezdetét jelenti, de a kora esti órákig ennek nincs nyoma, bár 40 ezer tartalékos felsorakozott a Gázai-övezet határán – erősítve a már ott állomásozó sorkatonaságot.

Binjamin Netanjáhu miniszterelnök a vasárnapi minisztertanácson hangsúlyozta: Izrael a maga fegyvereivel a polgári lakosságot védi, míg a Hamasz éppen fordítva: a polgári lakosság életének és testi épségének a kockáztatásával a rakéta-arzenálját védi.

A Légierő magasrangú tisztje úgy nyilatkozott, hogy voltaképpen nincs szükség a vélhetőleg sok áldozattal járó szárazföldi behatolásra, mert a terrorista infrastruktúrát, a földbeásott rakétakilövőket és a terrorakciókért felelős egyéneket légi úton is el lehet érni. 

A Légierő "rohamtempóban", egy napon belül két új Vaskupola rakétaelhárító üteget helyezett hadrendbe, szám szerint a nyolcadikat és a kilencediket. 

A két új üteg és az azokat vezérlő radar- és számítástechnika fejlettebbek a korábbiaknál. ◙

15 megjegyzés:

  1. a 3 fiu akik panikban telfonaltak az izraeli rendörsegre
    nem kaptak semi segirtseget azt hite a szolgalatban levö rendör valaki ezel vicelödik mire rajötek mar tul kesö volt megöltek szegeny fiukat yragedia ketös ertelemben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt nem ez a téma

      Törlés
    2. De itt telt be a pohár. Olvass a sorok között! Nem mindenki Petőfi Sándor.

      Törlés
    3. Nem tudom, hogy csináljátok, de nekem sehogy se sikerül a sorok közé írnom. A kurzor valahogy nem engedi. :-)

      Törlés
  2. Palesztin rakétától senki sem halt meg, zsidó fegyverektől pedig már több mint 130-an !
    Hitler biztosan örül a túlvilágon......

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, jóóó magas ettől a vérnyomásod :-)

      Törlés
    2. Nos, ez magánügy . A népírtás meg nem !

      Törlés
  3. Hitler nem örül, Hitler baromira dühös, hogy hiába erőlködnek a haverjai, eddig csak pár sebesültet tudtak "produkálni", hála az izraeli technológiának. Tudom, sokkal jobb lenne a "magánügyed" (vérnyomásod...), ha nem lenne vaskupola, és a rakéták akadálytalanul eljutnának a célpontjukba, de hát (számodra) sajnálatos módon ezek a csúnya zsidók kitalálták, hogy kell megvédeni magukat,és nem csak óvóhelyeket építettek (számítva az unokatesók kedvességére), hanem ezeket a csúnya csúzlikat is létrehozták, legnagyobb bánatodra. Sajnállak. (na, nem nagyon... :-) )

    VálaszTörlés
  4. Egyèl sok fokhagymát, az majd leviszi a magánügyedet, mert arra ugyan hiába vársz, hogy Izrael majd hagyja magát. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Izrael egyedül maradt, csak saját kegyetlenségében bizhat, mint igazi terror állam ! Hitler meg tényleg örül, főművét izrael vezetése viszi tovább .

      Nektek meg ha nincsenek érveitek akkor mindig személyeskedtek..!

      Törlés
    2. Igazad van, szemèlyeskedés helyett inkább általánosítsunk. Remélem, az összes hozzád hasonló elmebetegnek 200 a magánügye.
      Az érveinket pedig nem szórjuk feleslegesen, mint az unokatesók a rakétáikat, mert úgyis csak a kurucinfós agymosásodat próbálnád itt népszerűsíteni, arra pedig itt nem találsz vevőt. :-)

      Törlés
    3. Írásod jól példázza hogyan tárgyal egy cionista - szerintem ezt egy náci is megirigyelhetné.

      Törlés
    4. Nemsokára követheted arab barátaidat a pokolba, nácika

      Törlés
    5. Miről is kellene veled tárgyalnom? Nem akarlak meggyőzni semmiről. Demokrácia van. Jogod van hülyének, vaknak és süketnek lenni, ha így akarod. Nem kötelező egyetértenünk. :-)

      Törlés